Verslag, foto's en video's

Roll-Over Bronckhorst 2019 – feestelijk 3elustrum

    Dag van Velswijk en de ezelstal

Rond de 70 rolstoel-deelnemers en nog meer duwers genoten van de eerste dag van de vijftiende Roll-Over Bronckhorst van een zonnige wandeling rondom Velswijk. Na de opening door voorzitter van het Roll-Over comité Jan Visser kon het eerste deel van de wandeling beginnen. De pauze werd gehouden bij De Edelingen in Zelhem, waar bij de koffie en de thee vanwege het jubileum een petitfourtje werd geserveerd met een logo met 15Roll-Over Bronckhorst erop. Een aantal wandelaars nam een kijkje in de ezelstal waar alpaca’s, rendieren en natuurlijk ezels stonden. Harmonicagroep “De Trekkebuuls” had het terras als podium ingericht en verzorgde de muziek, waar een aantal rolstoelers graag een dansje op waagden. Na een fraaie tweede helft van de route stond “Drum & Showfanfare DES” uit Doetinchem de wandelaars op te wachten voor een vrolijke intocht. Vandaag hadden we een bijzonder gevonden voorwerp: een ondergebit! Na het aftekenen van de stempelkaarten en het uitreiken van de medailles voor de 1-dags-deelnemers kon iedereen die wilde nog een gratis ijsje halen, dit ook als extra traktatie voor het 3elustrum. Voor foto’s zie:

https://www.achterhoekfoto.nl/viewer/6916/roll-over-bronckhorst

en

andere foto's

Zonnig Zutphen “Spul(T)”

De tweede dag van de vijftiende Roll-Over Bronckhorst was bijzonder zonnig met een koud briesje. Er stonden bijna zestig rolstoel-deelnemers en hun duwers paraat op het terrein van FC Zutphen. Ook een duo-fiets met een Zonnebloemgast nam deel aan dit mooie evenement. Na een woord van welkom door regiovoorzitter Ben van Raaij startte de wandeling. Een groot deel van het parcours ging over rustige asfaltwegen in Leesten. Op de pauzeplek bij Kapper-Lammers aan de Dennendijk zorgden de Fluisterbootschippers met hun liederen voor een muzikaal onthaal. Ook dit keer was er luxe vruchtengebak van Bakkerij Van Zuijlen, met wederom het 15eRoll-Over Bronckhorst logo erop, bij de koffie en thee. Daarna serveerden Zonnebloem vrijwilligers blokjes kaas met vlaggetje. Bij vertrek voor het tweede deel van de wandelroute speelden Zutphen's “Dweilorkest 't Spul(t) en Kleintje Spul(t)”. Ook nam “’t Spul(T)” de deelnemers aan het einde van de route mee bij de intocht naar het eindpunt bij de voetbalvelden. Daar konden de stempelkaarten weer worden bijgewerkt. Voor foto's klik op onderstaande links:

https://www.achterhoekfoto.nl/viewer/6917/roll-over-bronckhorst

en

andere foto's

Feest in Steenderen bij Jos & Dycke

De derde route van de vijftienjarige Roll-Over Bronckhorst voerde de bijna 160 roelstoel-deelnemers en hun duwers door en rond Steenderen en daar genoten zij volop van. Deze feestdag deden meer scootmobielen mee dan de beide avonden. Burgemeester Marianne Besselink bekende in haar welkomstwoord bij de start- en finishplaats bij Sporthal Het Hooge Wessel dat de gemeente Bronckhorst vorig jaar de titel Wandelgemeente van het Jaar behaalde mede door de Roll-Over Bronckhorst. De gemeente Bronckhorst heeft natuurlijk ook veel plussen voor het wandelen. Na een stevige wandeling door Steenderen kwamen de deelnemers aan bij Jos en Dycke voor een feestelijke lunch. Blaaskapel “Niet Zoegen moar Bloazen” uit Halle zorgde voor de muziek. Peter Hawinkels van het Nationaal Bureau Zonnebloem Breda feliciteerde de Roll-Over Bronckhorst met het jubileum. Hij vindt deze rolstoel-driedaagse een voorbeeld van samen genieten. Voor de grote intocht verzamelden alle deelnemers zich op het Steenderense marktplein en gingen zij met de Harmonie Vorden voorop naar de finish, waar ‘de dames uit Wassenaar’ de medailles omhingen en vrijwilligers van de Zonnebloem iedereen een zonnebloem gaf. Na dankwoorden nam de Roll-Over commissie afscheid van hun boegbeeld, Jan Visser. Hij werd zichtbaar verlegen tijdens het knuffelen door de dames uit “Wassenaar”. Als Roll-Over commissie kunnen we Jan blijven raadplegen als ervaringsdeskundige. Tevens werd Henk Derksen voorgesteld als beoogd voorzitter/opvolger. Voor foto's van de 3e dag klik op onderstaande link:

https://www.achterhoekfoto.nl/viewer/6918/roll-over-bronckhorst

en

andere foto's 


Klik hier om de video op vol scherm te zien

Bedankt! We kunnen met z'n allen terugzien op een geslaagde 15e Roll-Over Bronckhorst met dank aan alle rolstoel-deelnemers, afdelingsvrijwilligers, verkeersregelaars, EHBO'ers, sponsoren, vrienden van..., start- en pauzelocaties, prachtig weer, maar bovenal onze Roll-Over vrijwilligers!